Jeg en blogger

Det havde jeg alligevel aldrig forestillet mig. Mig som blogger.... Men nu skete det, og fremover vil jeg vise billeder og lægge opskrifter ind - og håber så, at det kan være til inspiration og glæde for andre.
Og prøv så lige at tjekke "How to cook it" - et fantastisk link til en kogebog, hvor man blot "klikker" ingredienserne i køleskabet af - så kommer der et udvalg af opskrifter på, hvad man kan lave. Start med f.eks kød i linjen foran - skal skrives på engelsk - og klik så.

lørdag den 8. oktober 2011

Når det rusker udenfor...

 Så er dette en af mine favoritter - mums. SKIPPERLABSKOVS

 

  • 25 g smør
  • ¾ kg oksetykkam i tern (ca. 2 x 2 cm)
  • ¼ kg lammebov eller -hals i tern (ca. 2 x 2 cm)
  • zittauerløg i både (ca. 350 g)
  • laurbærblad
  • 1 spsk hvide peberkorn
  • 1½ kg melede kartofler i tern
  • 2½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g koldt smør i tern
  • Py
  • 2 dl fintlippet purløg
  • Tilbehør
  • 240 g rugbrød
  • 25 g smør
  •  
  • 200 g rødbeder

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i stegegryde og brun halvdelen af kødet i ca. 2 min. Tag kødet op og gentag med det sidste smør og kød. Kom alt kødet tilbage i gryden, hæld vand i til det dækker kødet og tilsæt løgene. Kom laurbærblade og hvide peberkorn i et stykke gaze eller lignende og kom det i gryden. Bring kødet i kog og kog det ved jævn varme i ca. 1½ time eller til det er næsten mørt. Tilsæt kartofler, salt og peber og evt. lidt mere vand - så kartoflerne er dækkede. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Tag låget af og lad skipperlabskovsen koge ved jævn varme i ca. ½ time - til kartoflerne begynder at koge ud. Monter retten med koldt smør og smag til.
Ved serveringen: Drys purløg på skipperlabskovsen og server den sammen med rugbrød, smør og rødbeder.

Kilde:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar