Follow by Email

Jeg en blogger

Det havde jeg alligevel aldrig forestillet mig. Mig som blogger.... Men nu skete det, og fremover vil jeg vise billeder og lægge opskrifter ind - og håber så, at det kan være til inspiration og glæde for andre.
Og prøv så lige at tjekke "How to cook it" - et fantastisk link til en kogebog, hvor man blot "klikker" ingredienserne i køleskabet af - så kommer der et udvalg af opskrifter på, hvad man kan lave. Start med f.eks kød i linjen foran - skal skrives på engelsk - og klik så.

mandag den 6. oktober 2014


Superlækre kanelsnegleVi fejrede ælstebarnets fødselsdag i går - det lille pus blev 33 år og havde ønsket sig kanelsnegle til den dejlige brunch, han og kæresten havde stablet på benene. Det er virkelig lækre snegle - og jeg havde heldigvis fået bagt så mange, at jeg kunne have med på arbejde i dag. Dem lunede jeg, inden jeg kom glasuren på - og de var mindst lige så gode i dag - sprøde og svampede med lækkert fyld.
Da jeg var presset mht tid, satte jeg dejen over om aftenen - og lod den stå i en skål med låg på køkkenbordet.
Her er opskriften:
100 g Becel røres godt med 1,5 dl sukker, tilsæt 0,5 tsk salt, 2 tsk kardemomme, 10 g gær, der udrøres i 5 dl lun mælk, tilsæt 2 æg og ca. 900-1000 g mel - lod dejen køre ca. 10 min i røremaskinen.
Fyld: 250 g blødt smør, 4 dl sukker, 5 spsk kanel røres på maskine, til det er let og luftigt.
Dejen rulles ud i ca en halv cm tykkelse i en aflang firkant - fyldet fordeles, og der rulles lidt fast sammen. Skæres i ca. to cm tykke skiver, lægges på bagepapir, efterhæver en lille time, pensles med sammenpisket æg og bages ved 225 grader i ca 8-10 min. 
Glasuren rørte jeg af flormelis, mælk og 1 spsk Becel. Go' fornøjelse.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar