Jeg en blogger

Det havde jeg alligevel aldrig forestillet mig. Mig som blogger.... Men nu skete det, og fremover vil jeg vise billeder og lægge opskrifter ind - og håber så, at det kan være til inspiration og glæde for andre.
Og prøv så lige at tjekke "How to cook it" - et fantastisk link til en kogebog, hvor man blot "klikker" ingredienserne i køleskabet af - så kommer der et udvalg af opskrifter på, hvad man kan lave. Start med f.eks kød i linjen foran - skal skrives på engelsk - og klik så.

onsdag den 18. januar 2012

Hip Hurra - det er min fødselsdag
Og jeg havde den mest fantastiske, amerikanske gulerodskage med på arbejde i går. MEN pas på, den er slemt vanedannende. Flagene er lavet i fondant - og den er drysset med tørristede, hakkede hasselnødder. Her er opskriften, som er fundet på "Kvalimad":
  
Det våde

  • 450 gram brun farin
  • 1½ tsk vanillesukker
  • 3 dl olie uden smag
  • 6 æg
  • 550 gram revet gulerod

det tørre

  • 400 gram mel
  • 1 spsk bagepulver
  • ½ spsk natron (1½ tsk)
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk kanel
  • 75 gram hakkede nødder

Glasuren

  • 200 gram flødeost
  • 125 gram smør
  • 250 gram flormelis
  • skal af en revet citron
  • Saften fra 1 citron
  • hakkede nødder til pynt

Fremgangsmåde


Bland de våde ingredienser for sig. Inklusive sukkeret.

Bland de tørre ingredienser.

Bland dem sammen.

Bages ved 185 grader i ca. 40 minutter. Bruger du en stor bradepande skal den have lidt kortere. Check om dejen hænger fast i en kødnål, strikkepind lille kniv, eller lignende.

Lad kagen køle helt af.

Pisk glasuren sammen og fordel den ud over kagen.

Pynt evt. med lidt hakkede hasselnødder.

Skal være kolde inden servering. Er bedst dagen efter.


1 kommentar: