Tak til "Hjemmet" for denne skønne opskrift på citrontærte
Som vi nød har til aften i selskab med mine forældre, børn, svigerbørn og - ikke mindst børnebørn. Dog vil jeg sige, at de sidste ikke fik lov at smage - vores skønne tvillingeprinsesser er kun to måneder gamle, så de må vente lidt :o)
8-10 pers.
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: 1 time og 15 min.
Fryse-egnet
60 g hasselnødder
60 g flormelis
225 g hvedemel
1 knsp salt
125 g koldt smør
1 æggeblomme
3 spsk koldt vand
Creme:
4 æg str. L
2 1⁄2 dl fløde 9%
150 g rørsukker
3 usprøjtede citroner (1 spsk fintrevet citronskal + 1 1⁄2 dl saft)
Marengs:
3 æggehvider
100 g sukker
Sådan gør du:
1. Hak nødderne fint i en foodprocessor og tilsæt flormelis, mel og salt. Kør, til det er blandet, og tilsæt smør i små stykker. Kør, til det er en grynet masse, og saml hurtigt dejen med æggeblomme og vand. Pak dejen ind og læg den i køleskab 1 time.
2. Pisk alle creme-ingredienserne let sammen i en skål og stil dem i køleskabet.
3. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Beklæd en tærteform (24 cm) med dejen. Prik bunden med en gaffel og sæt den i køleskabet, mens ovnen varmer op til 200 grader.
4. Læg et stykke bagepapir på den rå tærtebund og fyld op med tørrede bønner el. lign. Bag tærtebunden 10 min. Løft bagepapir og bønner af og bag 5 min. mere. Tag tærtebunden ud af ovnen og skru ned til 160 grader.
5. Hæld citroncremen i tærtebunden (evt. gennem en sigte, hvis du vil udelade citronskallerne) og bag tærten 30-45 min. – til cremen lige er stivnet. Tag tærten ud og lad den køle lidt af.
6. Skru ovnen op til 200 grader. Pisk æggehviderne stive og tilsæt så sukkeret lidt ad gangen under stadig piskning – til det bliver en tyk og blank marengs. Bred marengsmassen ud over citroncremen, og sørg for, at den dækker fuldstændig og helt ud på tærtedejen. Form evt. små toppe med skaftet af en teske.
7. Sæt tærten i ovnen 10-15 min., til overfladen er gylden. Lad tærten afkøle mindst 15 min. før servering. Tærten må gerne serveres kold, men er bedst samme dag.
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: 1 time og 15 min.
Fryse-egnet
60 g hasselnødder
60 g flormelis
225 g hvedemel
1 knsp salt
125 g koldt smør
1 æggeblomme
3 spsk koldt vand
Creme:
4 æg str. L
2 1⁄2 dl fløde 9%
150 g rørsukker
3 usprøjtede citroner (1 spsk fintrevet citronskal + 1 1⁄2 dl saft)
Marengs:
3 æggehvider
100 g sukker
Sådan gør du:
1. Hak nødderne fint i en foodprocessor og tilsæt flormelis, mel og salt. Kør, til det er blandet, og tilsæt smør i små stykker. Kør, til det er en grynet masse, og saml hurtigt dejen med æggeblomme og vand. Pak dejen ind og læg den i køleskab 1 time.
2. Pisk alle creme-ingredienserne let sammen i en skål og stil dem i køleskabet.
3. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Beklæd en tærteform (24 cm) med dejen. Prik bunden med en gaffel og sæt den i køleskabet, mens ovnen varmer op til 200 grader.
4. Læg et stykke bagepapir på den rå tærtebund og fyld op med tørrede bønner el. lign. Bag tærtebunden 10 min. Løft bagepapir og bønner af og bag 5 min. mere. Tag tærtebunden ud af ovnen og skru ned til 160 grader.
5. Hæld citroncremen i tærtebunden (evt. gennem en sigte, hvis du vil udelade citronskallerne) og bag tærten 30-45 min. – til cremen lige er stivnet. Tag tærten ud og lad den køle lidt af.
6. Skru ovnen op til 200 grader. Pisk æggehviderne stive og tilsæt så sukkeret lidt ad gangen under stadig piskning – til det bliver en tyk og blank marengs. Bred marengsmassen ud over citroncremen, og sørg for, at den dækker fuldstændig og helt ud på tærtedejen. Form evt. små toppe med skaftet af en teske.
7. Sæt tærten i ovnen 10-15 min., til overfladen er gylden. Lad tærten afkøle mindst 15 min. før servering. Tærten må gerne serveres kold, men er bedst samme dag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar