Jeg en blogger

Det havde jeg alligevel aldrig forestillet mig. Mig som blogger.... Men nu skete det, og fremover vil jeg vise billeder og lægge opskrifter ind - og håber så, at det kan være til inspiration og glæde for andre.
Og prøv så lige at tjekke "How to cook it" - et fantastisk link til en kogebog, hvor man blot "klikker" ingredienserne i køleskabet af - så kommer der et udvalg af opskrifter på, hvad man kan lave. Start med f.eks kød i linjen foran - skal skrives på engelsk - og klik så.

tirsdag den 15. oktober 2013

Rouladesmåkage.....

Eller "Shekem småkager".
Jeg sad sådan lidt og surfede - og faldt over disse - noget anderledes - småkager. Utroligt nemme at lave og med nutella og kokos inden i - smager de rigtigt lækkert. Opskriften fandt jeg på hvadskalvispiseidag.blogspot.com - og takker for opskriften. Go' fornøjelse.

350 g mel
2 1/2 tsk. bagepulver
I Israel bruges der 1 lille pose (350 g) self rising flour
200 ml creme fraiche (et lille bæger)
100 g smør eller margarine – tages ud af køleskabet en time før brug (nogen bruger 200 g men jeg synes at 100 g er nok)
Marmelade, peanutbutter, daddelfyld eller Nutella
Alle ingredienserne røres sammen i røremaskine eller med håndmixer. Æltes helt sammen i hånden tilsidst. Pakkes i plasticfolie og lægges i køleskabet i en time. Dejen deles op i to dele og hver del rulles ud til en firkant som til en roulade. Rul ikke for tyndt ud! På hver del smører man fyld. Jeg har her brugt daddelfyld som findes færdigt hernede men man kan også bruge f.eks Nutella evt. med lidt kokos eller nødder over, peanutbutter, marmelade osv.
Dejen rulles sammen til to roulader som lukkes helt og trykkes let. Man kan evt. skære i dejen for at markere kagerne men skær ikke helt igennem. Bages ved 180 grader i ca. 20 min. til de er let gyldne. Skæres ud imens de er let varme og når de er kolde drysses de med flormelis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar