Der er sgu' forskel
I torsdags kørte vi - manden min og jeg - en tur til Odder. Ikke sådan for at besøge Odder - men fordi jeg havde hørt om et mølleri, der ligger lidt uden for - Odder - nemli' Fru Møllers Mølleri. Super spændende sted - og med et fantastisk udbud af mel, marmelader, surdej og meget mere. Jeg prøvede at købe lidt forskelligt mel: alm. hvede, grahamsmel, grov hvid hvede, grov durum og grov spelt. I dag har jeg bagt et langtidshævet brød af det nye mel, som også har kørt en tur i røremaskinen i ca. 25 min. Jeg brugte 8 g gær, 1 tsk salt, 1 stor teske honning, 4 dl vand, 120 g grahamsmel, ca 350 g hvedemel. Hævede så til i dag, hældte dejen ud på bordet, som var drysset med durummel, brugte et par dejspader og løftede siderne ind over et par gange. Bagestenen stod i ovnen på 250 grader og ventede - og her fik brødet først 10 min. - og efterfølgende 20 min. ved 200 grader. Og - der er sgu' forskel på mel. Go' fornøjelse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar