Vi kunne slet ikke vente.....
På at brødet blev afkølet bare lidt. Vi skulle have det til morgenmad - så det blev skåret med det samme, det kom ud af ovnen. Det er et "gammeldags" formfranskbrød - langtidshævet på køkkenbordet - natten over - og så bagt ved 200 grader i ca. 30 minutter (de sidste fem minuter ude af formen). Det smager fantastisk - er supersprødt - og har en lækker krumme. Opskriften er: 3,5 dl vand, 10 g gær, 1 tsk sukker, 1 tsk salt, 25 g Becel, 1 æg, 500-600 g mel. Røres på røremaskinen i 20 min. ved middel hastighed (Kitchenaid hastighed 3). Dejen skal være let klistret. Hældes i en form - jeg har brugt en Eva rugbrødsform - den har en gummibelægning, der gør, at dejen ligesom bliver hjulpet under hævningen. Duer dog kun til gærdej. Go' fornøjelse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar