Søde Jasminas fantastiske gulerodsboller
Det er uden tvivl de bedste gulerodsboller, jeg har smagt. Og heldigvis har Jasmina haft dem med flere gange på arbejde til stor glæde for os - hendes kolleger. Jeg har været så heldig at få opskriften - og bagte dem forleden. Guf. Her er opskriften:
5 dl lunkent vand, 50 g gær, 1 spsk sukker, 2 tsk salt, 1,5 dl olie, 2 æg, 1 kg mel, 200 g solsikkekerner, 200 g reven gulerod, æg til pensling. Æltes - gerne på en røremaskine - i mindst ti minutter. Hæver ca. én time, Sættes på bagepladen ved hjælp af to skeer - dejen er meget klistret, efterhæver ca. 30 min., bages ved 200 grader i ca. 15 min. Mine blev pænt store, så jeg fik 15 stk. ud af denne portion. Go' fornøjelse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar