Og jeg havde den mest fantastiske, amerikanske gulerodskage med på arbejde i går. MEN pas på, den er slemt vanedannende. Flagene er lavet i fondant - og den er drysset med tørristede, hakkede hasselnødder. Her er opskriften, som er fundet på "Kvalimad":
Det våde
- 450 gram brun farin
- 1½ tsk vanillesukker
- 3 dl olie uden smag
- 6 æg
- 550 gram revet gulerod
det tørre
- 400 gram mel
- 1 spsk bagepulver
- ½ spsk natron (1½ tsk)
- 1 tsk salt
- 3 tsk kanel
- 75 gram hakkede nødder
Glasuren
- 200 gram flødeost
- 125 gram smør
- 250 gram flormelis
- skal af en revet citron
- Saften fra 1 citron
- hakkede nødder til pynt
Fremgangsmåde
Bland de våde ingredienser for sig. Inklusive sukkeret.
Bland de tørre ingredienser.
Bland dem sammen.
Bages ved 185 grader i ca. 40 minutter. Bruger du en stor bradepande
skal den have lidt kortere. Check om dejen hænger fast i en kødnål,
strikkepind lille kniv, eller lignende.
Lad kagen køle helt af.
Pisk glasuren sammen og fordel den ud over kagen.
Pynt evt. med lidt hakkede hasselnødder.
Skal være kolde inden servering. Er bedst dagen efter.
Festlig ser den ud !
SvarSletTillykke med dagen
Hyggehygge
Marianne