Så er julebageriet igang.....
Og har i dag bagt otte plader lækre pebernødder - opskriften er her - go' fornøjelse
(må hellere lige tilføje, at jeg lavede dobbelt portion)
Pebernødder - ca. 120 stk.
- 175 g sukker (ca. 2 dl)
- 1 æg
- 2 spsk Piskefløde 38%
- 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
- 1/8 tsk hjortetaksalt
- ½ tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt hvid peber
- ½ tsk stødt ingefær
- ½ tsk stødt nellike
- 100 g smør
Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps og rør fløden
i. Bland mel og krydderier og smuldr smørret heri. Saml dejen med
æggesnapsen - dejen er meget fedtet. Stil dejen i køleskabet i mindst 1
time. Rul dejen til stænger - brug evt. en lille smule mel. Skær små
stykker (på størrelse med hasselnødder) og tril dem runde. Sæt
pebernødderne på plader med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.
Tips: Pebernødderne kan opbevares i kagedåse i 1 til 2 uger.
Du kan øge krydderimængderne en lille smule, fx ved dobbelt portion kan de halve teskeer være 1 tsk med top.
Kilde : Karolines Køkken
Ingen kommentarer:
Send en kommentar