Så er dette en af mine favoritter - mums. SKIPPERLABSKOVS
- 25 g smør
- ¾ kg oksetykkam i tern (ca. 2 x 2 cm)
- ¼ kg lammebov eller -hals i tern (ca. 2 x 2 cm)
- 5 zittauerløg i både (ca. 350 g)
- 3 laurbærblad
- 1 spsk hvide peberkorn
- 1½ kg melede kartofler i tern
- 2½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 50 g koldt smør i tern
- Py
- 2 dl fintlippet purløg
- Tilbehør
- 240 g rugbrød
- 25 g smør
- 200 g rødbeder
Lad halvdelen af smørret blive gyldent i stegegryde og brun halvdelen af kødet i ca. 2 min. Tag kødet op og gentag med det sidste smør og kød. Kom alt kødet tilbage i gryden, hæld vand i til det dækker kødet og tilsæt løgene. Kom laurbærblade og hvide peberkorn i et stykke gaze eller lignende og kom det i gryden. Bring kødet i kog og kog det ved jævn varme i ca. 1½ time eller til det er næsten mørt. Tilsæt kartofler, salt og peber og evt. lidt mere vand - så kartoflerne er dækkede. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Tag låget af og lad skipperlabskovsen koge ved jævn varme i ca. ½ time - til kartoflerne begynder at koge ud. Monter retten med koldt smør og smag til.
Ved serveringen: Drys purløg på skipperlabskovsen og server den sammen med rugbrød, smør og rødbeder.
Kilde: Anne Birgitte Agger
Ingen kommentarer:
Send en kommentar