Jeg en blogger

Det havde jeg alligevel aldrig forestillet mig. Mig som blogger.... Men nu skete det, og fremover vil jeg vise billeder og lægge opskrifter ind - og håber så, at det kan være til inspiration og glæde for andre.
Og prøv så lige at tjekke "How to cook it" - et fantastisk link til en kogebog, hvor man blot "klikker" ingredienserne i køleskabet af - så kommer der et udvalg af opskrifter på, hvad man kan lave. Start med f.eks kød i linjen foran - skal skrives på engelsk - og klik så.

torsdag den 4. december 2014

Chokoladefudge med lakridsdrys

En eller anden havde delt denne opskrift på Facebook - og det lød simpelt hen så lækkert, at det måtte prøves.

Der skal bruges 350 g chokoladeknapper (ikke dem med krymmel - ren chokolade), og det skal være mørkt chokolade. 1 ds kondenceret mælk, 4 spsk smør, 1 tsk vanilleekstrakt og 1/4 tsk salt.
Man hælder chokoladen i en tyk glasskål, hælder den kondencerede mælk over og kommer smøret i. sættes i mikroovnen i 1,5 minut. Og så rører og rører man, til man har en ensartet masse. Min portion skulle lige have 20 sek. mere. Så tilsættes vanilleekstrakten og saltet, og der røres igen til det er blandet godt i.

En 20 x 20 cm form fores med folie, der sprayes med fedtstof, massen fordeles med en palet til et ensartet lag. I køleskabet mindst 2 timer - gerne til dagen efter. 

Skæres ud til karamelstørrelse og vendes i lakridspulver. Bummelum - en sikker vinder. Go' fornøjelse.