Jeg en blogger

Det havde jeg alligevel aldrig forestillet mig. Mig som blogger.... Men nu skete det, og fremover vil jeg vise billeder og lægge opskrifter ind - og håber så, at det kan være til inspiration og glæde for andre.
Og prøv så lige at tjekke "How to cook it" - et fantastisk link til en kogebog, hvor man blot "klikker" ingredienserne i køleskabet af - så kommer der et udvalg af opskrifter på, hvad man kan lave. Start med f.eks kød i linjen foran - skal skrives på engelsk - og klik så.

lørdag den 31. august 2013



Go english..... engelske koteletter :o)

Jeg manglede  inspiration i går til vores koteletter. Valget faldt på denne opskrift fra Alletiders Kogebog. Jeg valgte at lave flødepeberroden som små kyskager, smed dem i fryseren, og ved servering lagde jeg dem på den varme kotellet. Pommes Fritterne lavde jeg tynde, skar dem med min bølgekniv, rystede dem i en pose med olie og så en tur i ovnen. Vi fik ristede grønne asparges til. Det smagte aldeles fantastisk og kan varmt anbefales. Forresten - oven i alt dette - så var det en meget nem ret - og hurtig at lave - og sådan må det jo også gerne være en gang imellem. Go' fornøjelse.

Ingredienser:
4-6svinekoteletter med eller uden ben
25 g.smør/margarine

salt

peber
1/4 l.kogende bouillon
½ tsk.hvidløgssalt
1/8 tsk.peber
2 spsk.hvedemel
1 koprevne æbler
1 tsk.citronsaft



Flødebeberrod:
2 dl.piskefløde
1½-2 spsk.sukker
80 g.fintrevet peberrod
1½-2 spsk.vinaigre hvidvinseddike eller citronsaft



Koteletterne bankes let med en knyttet hånd. De brunes hurtigt i fedtstof på panden, krydres og lægges i et ildfast fad.

Panden koges af med bouillon og krydderier til skysauce, der jævnes med udrørt meljævning. Rå, revne æbler blandes i saucen sammen med citronsaft og koger et øjeblik deri, til det er tykt og jævnt. Æblesauce fordeles på koteletterne.

Flødepeberrod:
Fløden piskes til skum med sukker. Den flødeskummet smages til med eddike, og fintrevet peberrod.
Serveres evt. i hele eller halve udhulede tomater.

Retten stilles i ovnen uden låg 40 min. ved 200 grader C. alm. ovn. Hertil serveres pommes frits og flødepeberrod.