Jeg en blogger

Det havde jeg alligevel aldrig forestillet mig. Mig som blogger.... Men nu skete det, og fremover vil jeg vise billeder og lægge opskrifter ind - og håber så, at det kan være til inspiration og glæde for andre.
Og prøv så lige at tjekke "How to cook it" - et fantastisk link til en kogebog, hvor man blot "klikker" ingredienserne i køleskabet af - så kommer der et udvalg af opskrifter på, hvad man kan lave. Start med f.eks kød i linjen foran - skal skrives på engelsk - og klik så.

onsdag den 30. maj 2012

Pokkers - jeg nåede det ikke
Altså at få taget billedet, før fadet så sådan her ud. Det er en Kærnemælkssandkage - opskriften er fra The Hummingbird Bakery, kagebog, og den smagte, som min søde chef sagde "Den er i særklasse god":o) Tak søde Lisette. Dog vil jeg sige, at jeg tilføjede 50 g hakkede mandler, 75 g grofthakket chokolade og citronsaft af 1 citron. Mums. Her er opskriften: 125 g Becel, 325 g sukker, 3 æg, 200 g hvedemel, 1/2 tsk natron, 1/2 tsk salt, 1 1/4 dl kærnemælk, 1/4 tsk vanilleekstrakt. Becel piskes med sukker til det er hvidt og luftigt. Æggene tilsættes ét ad gangen. Derefter kærnemælk - og tørstofferne sigtes i. Bages i en aflang form (ca. 23x13 cm), der er smurt godt, ved 170 grader i ca. 35-40 min. Glasur laves af saften af 1 citron, lidt mælk og flormelis - og så piftede jeg farven lidt op med gul pastafarve. Go' fornøjelse.

tirsdag den 1. maj 2012





MUMS - hjemmebagt rugbrød
Det er godt nok længe siden, jeg har bagt rugbrød - men med en portion surdej fra en kollega hjembragt i forgårs, så blev der mulighed for at prøve igen. Her er opskriften: 650 g rugmel blandes med 500 g knækkede rugkerner, 1 l vand, 1 øl, surdej, 3 spsk salt, sirup/honning (1-2 spsk) - står med låg på til næste dag. Tag surdej fra - bland 1 øl, 350 g rugmel, 1 l blandede kerner (solsikke, hørfrø, sesam, græskar etc.) i - fordel i to forme, hæver til de når kanten, prik overfladen med en gaffel og smør efter med olie. Bages ved 175 grader i 2 timer. Go' fornøjelse.