Pokkers - jeg nåede det ikke
Altså at få taget billedet, før fadet så sådan her ud. Det er en Kærnemælkssandkage - opskriften er fra The Hummingbird Bakery, kagebog, og den smagte, som min søde chef sagde "Den er i særklasse god":o) Tak søde Lisette. Dog vil jeg sige, at jeg tilføjede 50 g hakkede mandler, 75 g grofthakket chokolade og citronsaft af 1 citron. Mums. Her er opskriften: 125 g Becel, 325 g sukker, 3 æg, 200 g hvedemel, 1/2 tsk natron, 1/2 tsk salt, 1 1/4 dl kærnemælk, 1/4 tsk vanilleekstrakt. Becel piskes med sukker til det er hvidt og luftigt. Æggene tilsættes ét ad gangen. Derefter kærnemælk - og tørstofferne sigtes i. Bages i en aflang form (ca. 23x13 cm), der er smurt godt, ved 170 grader i ca. 35-40 min. Glasur laves af saften af 1 citron, lidt mælk og flormelis - og så piftede jeg farven lidt op med gul pastafarve. Go' fornøjelse.
Jeg en blogger
Det havde jeg alligevel aldrig forestillet mig. Mig som blogger.... Men nu skete det, og fremover vil jeg vise billeder og lægge opskrifter ind - og håber så, at det kan være til inspiration og glæde for andre.
Og prøv så lige at tjekke "How to cook it" - et fantastisk link til en kogebog, hvor man blot "klikker" ingredienserne i køleskabet af - så kommer der et udvalg af opskrifter på, hvad man kan lave. Start med f.eks kød i linjen foran - skal skrives på engelsk - og klik så.
Og prøv så lige at tjekke "How to cook it" - et fantastisk link til en kogebog, hvor man blot "klikker" ingredienserne i køleskabet af - så kommer der et udvalg af opskrifter på, hvad man kan lave. Start med f.eks kød i linjen foran - skal skrives på engelsk - og klik så.
onsdag den 30. maj 2012
tirsdag den 1. maj 2012
MUMS - hjemmebagt rugbrød
Det er godt nok længe siden, jeg har bagt rugbrød - men med en portion surdej fra en kollega hjembragt i forgårs, så blev der mulighed for at prøve igen. Her er opskriften: 650 g rugmel blandes med 500 g knækkede rugkerner, 1 l vand, 1 øl, surdej, 3 spsk salt, sirup/honning (1-2 spsk) - står med låg på til næste dag. Tag surdej fra - bland 1 øl, 350 g rugmel, 1 l blandede kerner (solsikke, hørfrø, sesam, græskar etc.) i - fordel i to forme, hæver til de når kanten, prik overfladen med en gaffel og smør efter med olie. Bages ved 175 grader i 2 timer. Go' fornøjelse.
Abonner på:
Opslag (Atom)