Jeg en blogger

Det havde jeg alligevel aldrig forestillet mig. Mig som blogger.... Men nu skete det, og fremover vil jeg vise billeder og lægge opskrifter ind - og håber så, at det kan være til inspiration og glæde for andre.
Og prøv så lige at tjekke "How to cook it" - et fantastisk link til en kogebog, hvor man blot "klikker" ingredienserne i køleskabet af - så kommer der et udvalg af opskrifter på, hvad man kan lave. Start med f.eks kød i linjen foran - skal skrives på engelsk - og klik så.

onsdag den 18. april 2012

Ak ja, de minder, de minder
Jeg husker i hvert fald denne gode, gamle sandkage fra min barndom - og minderne med mine bedsteforældre, der følger med. Og den smager jo stadig ganske fortrinligt. Her er opskriften: 6 æg piskes godt med 400 g sukker, tilsæt 400 g margarine og 2 dl mælk, og pisk det sammen. Sigt 480 g mel, 4 tsk vanillesukker og 4 tsk bagepulver i blandingen, vend det let i. Tag ca 1/4  af dejen fra, bland 3 spsk sigtet kakao i. Hæld den lyse dej i to forme, hæld kakaodejen oveni, træk let med en ske gennem blandingen. Bag ved 175 grader i ca. 1 time. Go' fornøjelse.

mandag den 16. april 2012

Uhm - en skøn duft
af hjemmebagt, gammeldags formfranskbrød. Det er nu slet ikke så ringe endda. Her er opskriften: 40 g gær opløses i 6 dl mælk/vand - lige dele af hver, 50 g Becel, 1 æg, 1 tsk salt, 1 tsk sukker, ca. 1000 g mel, røres godt og grundigt på køkkenmaskinen til det ikke hænger i fingrene - skal dog være bare en anelse klistret. Hæver 1 time på køkkenbordet, deles i to, kommes i formene, efterhæver en halv times tid og bages ved 200 grader i 30 min. Go' fornøjelse.

torsdag den 12. april 2012

I morgen er der atter en dag
og så venter der en ny kage på mine søde kolleger. Denne gang er det en Mudcake med vanilleglasur - opskriften er fra http://mariamiss6.wordpress.com/kagerne/, som har lavet et aldeles fantastisk hæfte med alle mulige opskrifter. Her er både kager, fyld og overtræk - og fine vejledninger. Go' fornøjelse
 

tirsdag den 10. april 2012


Mandelkage med lime
Jeg har lånt opskriften fra Familiejournalen - og her er opskriften: 50 g mandelmel, 4 dl hvedemel, 3 dl sukker, 1 1/2 tsk bagepulver, 2 tsk vanillesukker, 175 g Becel, 1 1/2 dl mælk, 1 usprøjtet lime, 2 æg. Bland mandelmelet med hvedemel, bagepulver, vanillesukker og meget fint revet og hakket limeskal. Pisk æg, sukker, Becel og mælk, vend melblandingen i. Hæld dejen i en ca. 25 x 30 cm bradepande og bag nederst i ovnen ved 200 grader i ca 20-25 min. Prøv efter med en kagenål. Lav glasur af 1/2 dl limesaft og flormelis (ca. 3 dl). Go' fornøjelse.

søndag den 8. april 2012

Red Velvet Cupcakes - uden "red"
Lækre vaniljepåskecupcakes med "fluffy skum" og en lille nougatoverraskelse indeni til påskefrokosten i dag hos mine forældre med begge unger og svigerdøtre - superhyggeligt.

søndag den 1. april 2012

Vi kunne slet ikke vente.....
På at brødet blev afkølet bare lidt. Vi skulle have det til morgenmad - så det blev skåret med det samme, det kom ud af ovnen. Det er et "gammeldags" formfranskbrød - langtidshævet på køkkenbordet - natten over - og så bagt ved 200 grader i ca. 30 minutter (de sidste fem minuter ude af formen). Det smager fantastisk - er supersprødt - og har en lækker krumme. Opskriften er: 3,5 dl vand, 10 g gær, 1 tsk sukker, 1 tsk salt, 25 g Becel, 1 æg, 500-600 g mel. Røres på røremaskinen i 20 min. ved middel hastighed (Kitchenaid hastighed 3). Dejen skal være let klistret. Hældes i en form - jeg har brugt en Eva rugbrødsform - den har en gummibelægning, der gør, at dejen ligesom bliver hjulpet under hævningen. Duer dog kun til gærdej. Go' fornøjelse.