Ak ja, de minder, de minder
Jeg husker i hvert fald denne gode, gamle sandkage fra min barndom - og minderne med mine bedsteforældre, der følger med. Og den smager jo stadig ganske fortrinligt. Her er opskriften: 6 æg piskes godt med 400 g sukker, tilsæt 400 g margarine og 2 dl mælk, og pisk det sammen. Sigt 480 g mel, 4 tsk vanillesukker og 4 tsk bagepulver i blandingen, vend det let i. Tag ca 1/4 af dejen fra, bland 3 spsk sigtet kakao i. Hæld den lyse dej i to forme, hæld kakaodejen oveni, træk let med en ske gennem blandingen. Bag ved 175 grader i ca. 1 time. Go' fornøjelse.
Jeg en blogger
Det havde jeg alligevel aldrig forestillet mig. Mig som blogger.... Men nu skete det, og fremover vil jeg vise billeder og lægge opskrifter ind - og håber så, at det kan være til inspiration og glæde for andre.
Og prøv så lige at tjekke "How to cook it" - et fantastisk link til en kogebog, hvor man blot "klikker" ingredienserne i køleskabet af - så kommer der et udvalg af opskrifter på, hvad man kan lave. Start med f.eks kød i linjen foran - skal skrives på engelsk - og klik så.
Og prøv så lige at tjekke "How to cook it" - et fantastisk link til en kogebog, hvor man blot "klikker" ingredienserne i køleskabet af - så kommer der et udvalg af opskrifter på, hvad man kan lave. Start med f.eks kød i linjen foran - skal skrives på engelsk - og klik så.
onsdag den 18. april 2012
mandag den 16. april 2012
af hjemmebagt, gammeldags formfranskbrød. Det er nu slet ikke så ringe endda. Her er opskriften: 40 g gær opløses i 6 dl mælk/vand - lige dele af hver, 50 g Becel, 1 æg, 1 tsk salt, 1 tsk sukker, ca. 1000 g mel, røres godt og grundigt på køkkenmaskinen til det ikke hænger i fingrene - skal dog være bare en anelse klistret. Hæver 1 time på køkkenbordet, deles i to, kommes i formene, efterhæver en halv times tid og bages ved 200 grader i 30 min. Go' fornøjelse.
torsdag den 12. april 2012
I morgen er der atter en dag
og så venter der en ny kage på mine søde kolleger. Denne gang er det en Mudcake med vanilleglasur - opskriften er fra http://mariamiss6.wordpress.com/kagerne/, som har lavet et aldeles fantastisk hæfte med alle mulige opskrifter. Her er både kager, fyld og overtræk - og fine vejledninger. Go' fornøjelse
og så venter der en ny kage på mine søde kolleger. Denne gang er det en Mudcake med vanilleglasur - opskriften er fra http://mariamiss6.wordpress.com/kagerne/, som har lavet et aldeles fantastisk hæfte med alle mulige opskrifter. Her er både kager, fyld og overtræk - og fine vejledninger. Go' fornøjelse
tirsdag den 10. april 2012
Mandelkage med lime
Jeg har lånt opskriften fra Familiejournalen - og her er opskriften: 50 g mandelmel, 4 dl hvedemel, 3 dl sukker, 1 1/2 tsk bagepulver, 2 tsk vanillesukker, 175 g Becel, 1 1/2 dl mælk, 1 usprøjtet lime, 2 æg. Bland mandelmelet med hvedemel, bagepulver, vanillesukker og meget fint revet og hakket limeskal. Pisk æg, sukker, Becel og mælk, vend melblandingen i. Hæld dejen i en ca. 25 x 30 cm bradepande og bag nederst i ovnen ved 200 grader i ca 20-25 min. Prøv efter med en kagenål. Lav glasur af 1/2 dl limesaft og flormelis (ca. 3 dl). Go' fornøjelse.
søndag den 8. april 2012
Lækre vaniljepåskecupcakes med "fluffy skum" og en lille nougatoverraskelse indeni til påskefrokosten i dag hos mine forældre med begge unger og svigerdøtre - superhyggeligt.
søndag den 1. april 2012
Vi kunne slet ikke vente.....
På at brødet blev afkølet bare lidt. Vi skulle have det til morgenmad - så det blev skåret med det samme, det kom ud af ovnen. Det er et "gammeldags" formfranskbrød - langtidshævet på køkkenbordet - natten over - og så bagt ved 200 grader i ca. 30 minutter (de sidste fem minuter ude af formen). Det smager fantastisk - er supersprødt - og har en lækker krumme. Opskriften er: 3,5 dl vand, 10 g gær, 1 tsk sukker, 1 tsk salt, 25 g Becel, 1 æg, 500-600 g mel. Røres på røremaskinen i 20 min. ved middel hastighed (Kitchenaid hastighed 3). Dejen skal være let klistret. Hældes i en form - jeg har brugt en Eva rugbrødsform - den har en gummibelægning, der gør, at dejen ligesom bliver hjulpet under hævningen. Duer dog kun til gærdej. Go' fornøjelse.
På at brødet blev afkølet bare lidt. Vi skulle have det til morgenmad - så det blev skåret med det samme, det kom ud af ovnen. Det er et "gammeldags" formfranskbrød - langtidshævet på køkkenbordet - natten over - og så bagt ved 200 grader i ca. 30 minutter (de sidste fem minuter ude af formen). Det smager fantastisk - er supersprødt - og har en lækker krumme. Opskriften er: 3,5 dl vand, 10 g gær, 1 tsk sukker, 1 tsk salt, 25 g Becel, 1 æg, 500-600 g mel. Røres på røremaskinen i 20 min. ved middel hastighed (Kitchenaid hastighed 3). Dejen skal være let klistret. Hældes i en form - jeg har brugt en Eva rugbrødsform - den har en gummibelægning, der gør, at dejen ligesom bliver hjulpet under hævningen. Duer dog kun til gærdej. Go' fornøjelse.
Abonner på:
Opslag (Atom)