Jeg en blogger

Det havde jeg alligevel aldrig forestillet mig. Mig som blogger.... Men nu skete det, og fremover vil jeg vise billeder og lægge opskrifter ind - og håber så, at det kan være til inspiration og glæde for andre.
Og prøv så lige at tjekke "How to cook it" - et fantastisk link til en kogebog, hvor man blot "klikker" ingredienserne i køleskabet af - så kommer der et udvalg af opskrifter på, hvad man kan lave. Start med f.eks kød i linjen foran - skal skrives på engelsk - og klik så.

søndag den 30. oktober 2011

Av min finger

Dem skal vi så smovse i morgen på arbejde - kollegerne og jeg. Så kom der alligevel lidt Halloween-ånd over mig på en søndag, hvor jeg er alene for fjerde dag. Manden min drog af til Japan torsdag morgen, så jeg må klare mig alene i selskab med vores to hunde helt til på søndag, hvor han træder ind af døren igen. Dejligt, at der er nogen, der kommer lidt ud:o)Her er opskriften, der giver ca. 60 fingre: 5 æg (str. M) - tag den ene hvide fra til at pensle fingrene med i den ende, hvor mandlen skal sættes på - 2 tsk vannilleekstrakt - piskes sammen med æggene, rør 225 g flydende med 150 g flormelis og 120 g sukker, bland æggemassen i sammen med to knsp salt, og rør det hele godt sammen på røremaskinen. Bland 650 g med i og stil dejen i køleskabet i ca. 30 min. Trilles til fingre, der trykkes let, klemmes lidt et par steder, så det ligner knogler, trykkes med en skarp kniv hvor knoerne skal være, og bages ved 200 grader i ca 9-10 min. Pynt med rød glasur.

lørdag den 15. oktober 2011

I aften skal mine forældre fejre guldbryllup

Så min mor ville gerne, hvis jeg ville tage kage med. Selvfølgelig - sagde jeg - og her er så resultatet af dagens (dagenes) anstrengelser. Bundene er - næsten som sædvanlig Red Velvet - og den er lagt sammen med hvid chokolademousse og hindbærsmørreme. 
 

mandag den 10. oktober 2011

Og nu med rodfrugter

Manden min havde taget en krondyrmørbrad op af fryseren i går - nå, og hvad skal vi så have til den, spurgte jeg. Resultatet blev følgende: 10 broccolibuketter, små, 2 bagekartofler i skiver, 1 rød peberfrugt i strimler, 1 porre i skiver og 2 cm tyk skive selleri i tern. Porre og selleri ristes let i smør et par minutter og blandes derefter med kartoffelskiver og peberfrugt. Krydr med salt, peber og hæld 2,5 dl piskefløde og 1,5 dl mælk over. Sæt fadet (jeg brugte et rundt, højt fad) i ovnen i ca 55 min. ved 200 grader. Puds mørbraden af og brun den ved høj varme, skru ned og steg den ca. 8 min (afhængig af tykkelse). Pakkes i staniol og trækker ti min. Go' fornøjelse.

lørdag den 8. oktober 2011

Når det rusker udenfor...

 Så er dette en af mine favoritter - mums. SKIPPERLABSKOVS

 

  • 25 g smør
  • ¾ kg oksetykkam i tern (ca. 2 x 2 cm)
  • ¼ kg lammebov eller -hals i tern (ca. 2 x 2 cm)
  • zittauerløg i både (ca. 350 g)
  • laurbærblad
  • 1 spsk hvide peberkorn
  • 1½ kg melede kartofler i tern
  • 2½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g koldt smør i tern
  • Py
  • 2 dl fintlippet purløg
  • Tilbehør
  • 240 g rugbrød
  • 25 g smør
  •  
  • 200 g rødbeder

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i stegegryde og brun halvdelen af kødet i ca. 2 min. Tag kødet op og gentag med det sidste smør og kød. Kom alt kødet tilbage i gryden, hæld vand i til det dækker kødet og tilsæt løgene. Kom laurbærblade og hvide peberkorn i et stykke gaze eller lignende og kom det i gryden. Bring kødet i kog og kog det ved jævn varme i ca. 1½ time eller til det er næsten mørt. Tilsæt kartofler, salt og peber og evt. lidt mere vand - så kartoflerne er dækkede. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Tag låget af og lad skipperlabskovsen koge ved jævn varme i ca. ½ time - til kartoflerne begynder at koge ud. Monter retten med koldt smør og smag til.
Ved serveringen: Drys purløg på skipperlabskovsen og server den sammen med rugbrød, smør og rødbeder.

Kilde:

onsdag den 5. oktober 2011

Opskriften har jeg lånt....


af Alletiders Opskrifter - de har utroligt mange superlækre opskrifter - og i dag bager jeg banankage til kollegerne - ja, så er der noget at glæde sig til igen i morgen. Her kommer den:

Dej:

225 g. margarine

460 g. sukker

4 æg

5 bananer (eller 3 meget modne)



1/2 tsk. salt

2 tsk. natron

2 tsk. vaniliesukker

375 g. mel



50 g. knuste nødder

50 g. havregryn

1 1/4 dl. kærnemælk



Pynt:

200 g. smeltet mørk eller lys chokolade eller glasur
          Fedtstoffet smeltes og røres godt sammen med sukker. Tilsæt æggene ét af gangen. Mos bananerne og kom dem i.

Tilsæt mel, vanille, salt, natron. Efter et par minutters omrøring, tilsættes de knuste nødder, havregryn og kærnemælk. Rør godt, så det er en jævn dej.

Bages i en smurt bradepande, ca. 30 x 40 cm. 200 grader C forvarmet ovn ca. 45 minutter.

Når kagen er dampet af, smøres det smeltede chokolade på toppen af kagen.

Tips:

Meget stor og mættende kage, som holder sig frisk længe.Velbekomme!!!!

tirsdag den 4. oktober 2011

Man tager en rest stegt kylling


I aftes fik vi ovnstegt kylling med masser af champignons, flåede tomater, og en sjat fløde (og selvfølgelig masser af hvidløg og andre krydderier). Så i dag står vi så tilbage med resterne - brystkødet og vingerne. Hvad gør man så? Man tager kødet og skærer i små stykker, skræller nogle kartofler, gulerødder, pastinak, selleri og persillerødder, og skærer dem i tern, blander 2 porrer i skiver og nogle broccolibuketter i sammen med 1 rød peberfrugt i strimler. Giver grøntsagerne et let opkog, damper det af, og blander det hele i et fad med kyllingekødet. Krydrer godt med italienske krydderier, fordeler en dåse flåede tomater, og blander lidt mælk og fløde i. Stiller retten i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min - og vupti - så har vi en lækker resteret.